COOKIE- OCH INTEGRITETSPOLICY

COOKIE- OCH INTEGRITETSPOLICY

När du besöker StyleStore.com registrerar vi information om dina besök på webbplatsen.

Informationen använder vi för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de enskilda elementen i StyleStore.com och rikta vår marknadsföring.

Här hittar du informationen om sådant vi registrerar, hur vi bearbetar dina uppgifter, vad vi använder dem för, vem som har tillgång till informationen och hur du kan kontakta oss angående vår cookie- och integritetspolicy.

Registrering av personlig kundinformation på StyleStore.com sker inom ramen för gällande lagstiftning och EU:s generella dataskyddsförordning (GDRP).

StyleStore.com registrerar automatiskt IP-adress och data avseende din navigering mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen.

Om du loggar in eller påbörjar en prenumeration av vårt nyhetsbrev registrerar vi även detta för att förenkla det för dig till nästa gång.

Vi använder olika analysverktyg som Google Analytics för att få statistiska uppgifter om användningen av StyleStore.com och därmed förbättra din användarupplevelse på StyleStore.com.

STYLESTORE.COM REGISTRERAR INFORMATION FRÅN VÅRA ANVÄNDARE VIA FEM KÄLLOR:

  • Via cookies: När du besöker våra webbplatser registreras exempelvis IP-adress, land, besökta sidor, visade underkategorier, interaktion  / klick och sökningar.
  • Via inköp: Till exempel demografiska data, e-postadress, betalningsuppgifter, produkter, orderbelopp, rabattnivåer, kategorier och frekvens. Inkluderat är utskick av e-post i samband med transaktioner som t.ex. orderbekräftelse, leveransbekräftelse och återbetalningsbekräftelse.
  • Via användarnas ageranden och engagemang: I skickad kommunikation (e-post, SMS, direktreklam eller telefon) registreras exempelvis öppningshastighet, klickhastighet och hur mycket tid som används för att läsa e-post, avsändardomän och typ av e-postklient.
  • Via användare: Som tillhandahåller information om sig själva (t.ex. informationen för kundprofil)
  • Via kreditbedömning: Tredjepartskreditbedömningsinstitut.

ANDRA SYFTEN FÖR REGISTRERING AV INFORMATION

  • Ansvar.  För att uppfylla våra skyldigheter gentemot dig som kund eller användare av vår tjänst – som inköp, fakturering, kundservice.
  • Kundservice.  För att kunna erbjuda dig kundservice genom din profil hos StyleStore.com via e-post, chatt eller telefon. För att kunna svara på frågor som rör din beställning eller tidigare beställningar, korrigera fel och vägleda dig som kund.
  • Marknadsföring.  För att visa förslag, produkterbjudanden / tjänster och personliga rekommendationer via webb, e-post, SMS, direktreklam, telefon och via tredje parts marknadsföring.
  • Kundupplevelse.  För att förbättra kundupplevelsen när de interagerar med StyleStore exempelvis genom att skräddarsy din användarupplevelse på StyleStore.com. Dessutom för utveckling av nya funktioner, tjänster och produkter. Detta inkluderar även styrning, skydd, drift och underhåll av våra webbplatser, systemadministration och säkerhet, inklusive tillstånd för sammanlagd användning av webbplatser, köp och ökad förståelse avseende våra kunders önskemål.
  • Bedrägeri och risk.  För att förhindra bedrägeri och företa riskbedömning.
  • Lagstiftning.  För att följa gällande lagstiftning.

PROFILER

StyleStore.com genererar kundprofiler baserat på data som vi registrerar om dig över olika datakällor / kategorier som exempelvis ditt surfande tillsammans med dina inköpsdata och den information som du har lämnat oss (t.ex. favoritprodukter). Vi kombinerar och analyserar dessa data i syfte att förbättra din användarupplevelse på StyleStore.com och för att skräddarsy individuella erbjudanden samt kartlägga besöksfrekvensen. 

PERIODEN FOR OPBEVARELSE AF DATA

Vi lagrar dina personuppgifter under den period som det krävs för att uppfylla ändamålen som beskrivs i våra försäljnings- och leveransvillkor – om inte en längre lagringsperiod krävs eller är tillåtet enligt lag, juridiska, skattemässiga eller lagstiftningsmässiga eller andra legitima affärsändamål.

SYFTE
TIDSRAM
Marknadsföringssyfte för StyleStore.com
3 år efter den senaste aktiviteten som exempelvis inköp, kommunikationsaktivitet eller besök på StyleStore.com. Om du har gett oss din tillåtelse för marknadsföring (e-post, SMS, telefon osv.) och så länge vi har din tillåtelse.
Orderhistorik och förhållanden som är bundna till ordertransaktioner på StyleStore.com.
7 år eller så länge som vi är skyldiga att efterleva nödvändiga rättsliga krav.
Användarservice för StyleStore.com
3 år eller så länge som vi är skyldiga att efterleva nödvändiga rättsliga krav.
Användarupplevelse för StyleStore.com
3 år efter din sista aktivitet som exempelvis inköp, kommunikationsaktivitet eller besök på våra webbsidor. Om du har gett oss din tillåtelse för marknadsföring (e-post, SMS, telefon osv.) och så länge vi har din tillåtelse.
Bedrägeri och riskbedömning för StyleStore.com
3 år eller så länge som vi är skyldiga att göra detta för att efterleva nödvändiga juridiska krav.
Juridiska krav för StyleStore.com i förbindelse med lagring av data.
Så länge som vi är skyldiga att göra detta för att efterleva nödvändiga juridiska krav.

VAD ÄR EN COOKIE?

När du besöker StyleStore.com lagras cookies på din dator. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid återkommande besök.

Ingen personlig information lagras i våra cookies. Nästan alla webbplatser använder cookies. De finns på din dator som ett hjälpmedel för dig och hjälper till att analysera hur webbplatsen används för att förbättra användarupplevelsen.

I flera fall kan cookies vara nödvändiga för att kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen. Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver, information om användarinställningar, inloggning och hur webbplatsen används.

Vad är en cookie som används på StyleStore.com?

Webbanvändning
När du besöker StyleStore.com samlar vi in information om varje besök på vår webbplats. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av enskilda element på StyleStore.com och stödja våra marknadsföringsinsatser.

Aktivitet i webbläsaren kan utlösa e-mail
StyleStore.com samlar in din surfaktivitet (t.ex. kategorier och produkter som du har tittat på) för att förbättra kommunikationen med relevanta produkter som riktar sig till dig. Ett exempel på denna insamling är de produkter som du har lagt i din kundvagn och som du har valt att inte slutföra köpet.

Detta kan resultera i en e-posttjänst som påminner dig om de produkter som du har kvar i din varukorg. Om du inte vill ta emot e-postmeddelanden om pågående beställningar kan du avregistrera dig direkt via länken längst ner i e-postmeddelandet eller gå till Mitt konto > Mina personuppgifter.

Automatisk login
Utifrån olika parametrar, t.ex. IP-adress, enhet och cookies, känner StyleStore.com automatiskt av vem du är när du rör dig mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Detta innebär att om du är inloggad på vår webbplats kommer du automatiskt att vara inloggad nästa gång du besöker StyleStore.com från samma enhet. Samma automatiska inloggning sker om du klickar på ett e-mail från StyleStore.com.

Analytiskt verktyg
Vi använder olika analysverktyg, t.ex. Google Analytics, för att hjälpa oss att samla in statistik om användningen av StyleStore.com för att ge dig en förbättrad upplevelse.
För att följa upp vem som besöker StyleStore.com använder vi cookies för att föra demografisk statistik och användarstatistik. Detta gör det möjligt för oss att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares intressen och preferenser. Nedan kan du se för vilka ändamål cookies används på StyleStore.com.

Cookies från tredje part
StyleStore.com använder ett antal tjänster från tredje part på våra webbplatser. Dessa tjänster använder också ibland cookies. Du kan välja att avvisa cookies från tredje part i din webbläsare genom att följa den här länken: https://www.youronlinechoices.com/se/dina-val
Cookies från tredje part används bland annat för att sammanställa statistik om dina besök på StyleStore.com, där vi använder cookien för att veta vilka sidor du besöker och hur länge du är på dem. Här använder vi Google Analytics-systemet som tillhandahålls av Google.
Du kan logga ut ur Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Marketing / re-targeting
StyleStore.com innehåller komponenter från tredje part som ”Facebook rekommenderar”, ”Facebook likes” eller ”Google+”. Dessa tredjepartskomponenter gör att tredjepartskomponenten, t.ex. Facebook eller Google, får tekniska data om din webbläsare, IP-adress och de sidor du besöker på StyleStore.com och liknande.

Behandlingen av uppgifter som utförs av den tredje partskomponenten ligger utanför vår kontroll och är enbart ett förhållande mellan dig och den tredje partskomponenten.
StyleStore.com använder dessa komponenter för att länka direkt till våra profiler i sociala medier, vilket gör det enkelt för dig som användare av våra tjänster att navigera.

Funktionalitet
StyleStore.com lägger till ett antal tekniska cookies som är nödvändiga för att hantera funktionaliteten på flera webbplatser på StyleStore.com. Dessa är cookies som sparas när du loggar in på StyleStore.com, till exempel sparas cookies för att hålla reda på innehållet i din varukorg, dina favoriter osv.

Hur undviker jag cookies?
Om du inte vill att cookies ska lagras på din enhet kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller få en varning innan cookies lagras.

Vi rekommenderar att du läser hela Cookie- och integritetspolicy för StyleStore.com noggrant innan du överväger att ändra dina cookie-inställningar på din dator, och läs också om cookies på andra webbplatser.

Om du ändrar cookie-inställningarna kan det leda till en försämrad användarupplevelse när du besöker StyleStore.com och andra webbplatser.
Observera att om du inte accepterar cookies kan det hända att vissa funktioner på StyleStore.com inte fungerar.

Hur raderar jag cookies?
I guiden nedan får du en översikt över hur du raderar och tar bort cookies i de vanligaste webbrowsers.

Firefox
För att ta bort cookies går du till Funktioner -> Inställningar -> Integritet -> Ta bort enskilda cookies eller rensa din historik.
För att blockera cookies går du till Funktioner -> Inställningar -> Integritet -> i rullgardinsmenyn under Historik väljer du ”Använd anpassade inställningar för historik” -> kryssa i ”Använd alltid privat surfläge” och avmarkera ”Acceptera cookies från sidor”.

Internet Explorer
För att ta bort cookies går du till Verktyg -> Internetinställningar -> Fliken Allmänt -> Tryck på Ta bort -> Cookies-> Ta bort-knappen.
Gå till Verktyg -> Internetinställningar -> Integritet -> Ta fram reglaget och dra det till toppen för att blockera cookies. Blockera sedan alla cookies -> Klicka på OK.

Google Chrome
För att radera cookies trycker du på knappen Verktyg -> Verktyg -> Ta bort data från webbläsaren -> Ta bort cookies och andra data från webbplatsen -> Rensa data från webbläsaren.
För att blockera cookies trycker du på verktygsfältsknappen -> Inställningar -> Visa avancerade inställningar -> Innehållsinställningar -> Klicka på ”Blockera alltid webbplatser från att spara data” och markera ”Blockera cookies från tredje part och webbplatsdata” -> OK.

Safari
För att radera cookies trycker du på verktygsknappen -> Inställningar -> Säkerhet -> Tryck på knappen ”Visa cookies”. Här kan du antingen ta bort cookies från en enskild domän eller ta bort alla cookies.
Om du vill blockera cookies trycker du på verktygsknappen -> Inställningar -> Säkerhet -> Under ”Acceptera cookies” väljer du ”aldrig”.

KONTAKT ANGÅENDE PERSONUPPGIFTER

Om du vill få tillgång till den information som finns registrerad om dig hos oss, vänligen kontakta: customerservice@stylestore.com

Om felaktiga uppgifter har registrerats eller om du har andra invändningar kan du kontakta samma ställe. Du har möjlighet att se vilken information som har registrerats om dig och du kan invända mot en registrering enligt lagen om personuppgifter. Som kund har du rätt att få tillgång till dina insamlade datakategorier (artiklarna 15, 16 och 17) och du kan invända mot registreringen i enlighet med relevanta regler i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

I händelse av en lämplig utredning kommer vi att uppdatera, ändra eller ta bort personlig information som vi kontrollerar, med förbehåll för eventuella lagbrott. Vi kan avslå förfrågningar som är onödigt repetitiva, kräver oproportionerligt stora tekniska ingrepp (t.ex. utveckling av ett nytt system eller betydande ändring av befintliga processer), påverkar andra personers personuppgifter eller förfrågningar som är extremt opraktiska (t.ex. information från säkerhetskopieringssystem). Alla förfrågningar om detta ska ställas direkt till kundtjänsten via e-mail: customerservice@stylestore.com

SKYDD AV PERSONUPPGIFTER

Enligt lag måste dina personuppgifter hållas säkra och konfidentiella. Vi lagrar din personliga information på servrar med hög säkerhet som finns i kontrollerade lokaler, och våra säkerhetsåtgärder granskas kontinuerligt för att avgöra om vår användarinformation hanteras korrekt och med vederbörlig hänsyn till dina rättigheter som användare.

Vi kan dock inte garantera 100 procent säkerhet för dataöverföringar via Internet. Detta innebär att det kan finnas en risk för att andra olagligt kan tvinga fram tillgång till information när uppgifter överförs och lagras elektroniskt. Du lämnar därför dina personuppgifter på egen risk.

Personuppgifter raderas permanent eller anonymiseras när det syfte för vilket de samlades in upphör.

Internets snabba utveckling innebär att det kan bli nödvändigt att ändra vår behandling av personuppgifter. Därför förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra denna sekretesspolicy. Om vi gör det kommer vi naturligtvis att korrigera datumet ”senast uppdaterad” längst ner på sidan. Vid betydande ändringar kommer vi att meddela dig genom ett synligt meddelande på vår webbplats.

Du har möjlighet att klaga på behandlingen av information och uppgifter om dig. Klagomålet lämnas till Datainspektionen.

Du kan kontakta StyleStore.com via:

E-mail: customerservice@stylestore.com
Tfn: +4570209498

Post
StyleStore.com A / S
Sydkrogen 12
DK – 7300 Jelling
Att.: Customer Service

Version 2 – Juni 2021